У Маріуполі за школярами наглядатимуть камери відеоспостереження

У маріупольській школі №4 встановили вісім камер відеоспостереження у рамках проекту "Безпечна школа".

Камери розташовані на будівлі самої школи та на шкільному стадіоні, передає Depo.Донбас.

Інформація з камер поступає на монітор до шкільного охоронця та до Єдиного сервісного аналітичного центру Головного управління Національної поліції в Донецькій області.

"Камери, встановлені на території школи простіші за "розумні камери" по усьому місту, але вони теж можуть розпізнавати обличчя та номери автівок", - зазначив заступник начальника управління інформаційного забезпечення ГУ НП в Донецькій області Денис Пефтієв.

Також доступ до відео з камер матимуть батьки учнів. Для цього їм треба зареєструвати акаунти на спеціальному сайті.

Батьки ідею встановлення камер схвалюють, вірять, що так перебуванян їхніх дітей у школі буде безпечнішим.

" Коли донька була у другому класі, я тяжко хворіла і не могла вийти з дому, до школи вона ходила сама. Одного дня після уроків вона зайшла "у гості" до своєї виховательки у дитсадочку, що поряд зі школою, а я й гадки не мала, де затримується моя дитина. Тепер зможу подивитись з інтернеті, чи вийшла вона вже зі школи", - розповіла мама одної з учениць Тетяна.

Маріупольська школа №4 - перший навчальний заклад, де встановили камери відеоспостереження. За словами Пефтієва, планується встановлення такого устаткування в усіх школах Донецької області.

Нагадаємо, у лютому цього року до однієї з маріупольських шкіл вбігла дівчина з газовим балончиком. Вона розпилила газ, запевняючи, що її переслідують. У результаті близько ста школярів відчули симптоми отруєння.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme