UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Харкові екс-прикордонник заробив на росіянині з шизофренією

Чоловік підробляв відмітки в паспорті

Як передає Depo.Харків, вирок чоловікові 24 лютого ухвалив Ленінський районний суд м. Харкова.

Суд встановив, що підозрюваний, який раніше працював у Державній прикордонній службі та був звільнений, у 2016 році придбав підробленні гумові печатки ДПС України пункту пропуску "Харків - пасажирський", гумові печатки контрольно пропускного пункту Росії "Долбино", загальною кількістю 23 штуки, чотири машинки для проставлення спецвідміток, два сухих відтиски печатки ВГІРФО, печатку ДПС України, якою засвідчують підписи посадових осіб, гумову печатку з написом Київський РВ у місті Харків ГУДМС України в Харківській області "Знято з реєстрації місця проживання".

За допомогою цих печаток чоловік незаконно оформив документи щодо перетину державного кордону України громадянином Росії.

Так, до екс-прикордонника у лютому 2016 року звернулася мешканка м. Дніпропетровська, яка мала на утриманні племінника - громадянина Росії, інваліда 2-ї групи із встановленим діагнозом шизофренія.

Жінка мала організовувати перетин державного кордону своїм племінником кожні 90 днів. Вона вирішила "мінімізувати витрати" та підробити відповідну відмітку в паспорті.

Через посередників жінка вийшла на підсудного і він погодився проставити необхідні відмітки за певну грошову винагороду.

5 лютого 2016 року він отримав по пошті паспорт та 550 грн. Після того, як проставив відмітки та штампи, 12 лютого чоловік відправив паспорт назад від імені своєї дружини.

Зловмисників викрили.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину за ст. 358 ч.3 Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з іспитовим терміном в три роки.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme