На шахті "Степова" ще 10 років тому виявляли сотні порушень

У 2008 році до адміністративної відповідальності притягнули 18 працівників

Як повідомляє Depo.Львів з посиланням на Gazeta.ua, на шахті "Степова" ще у 2008 році виявили півтисячі порушень.

Тоді стан охорони праці на шахті "Степова" у місті Червонограді Сокальського району Держгірпромнагляд оцінив як "нижче задовільного".

2 квітня 2008 року у лаві 115 на глибині 550 м сталася пожежа. У копальні працювали 92 гірники, усіх вдалося врятувати. Довели, що займання сталося через порушення техніки безпеки і застаріле обладнання, що має викачувати з шахти на поверхню вибухонебезпечний пил. Після аварії територіальне управління Держгірпромнагляду на Львівщині заборонило спускатися людям під землю. За два тижні п'ять керівників шахти порушили заборону — спустилися в аварійну дільницю. У шахті вони знепритомніли — отруїлися рудниковим газом.

6 травня 2008 року через неналежне провітрювання у заваленому вугіллям пласті знову сталася пожежа.

9 вересня 2008 року на "Степовій" обвалилася порода. Загинув підземний прохідник, гірник – потрапив до лікарні з важкими переломами.

Під час перевірки виявили 485 порушень нормативно-правових актів з охорони праці. До адміністративної відповідальності притягнули 18 працівників.

Нагадаємо, сьогодні на шахті в селі Глухів Львівської області пролунав вибух, внаслідок якого, за останніми даними, загинули вісім гірників, ще шість отримали поранення.

Президент України Петро Порошенко взяв ситуацію під свій контроль і розпорядився створити координаційний штаб. Також президент оголосив всеукраїнську жалобу за загиблими гірниками і доручив Кабміну перевірити всі українські шахти.

ГПУ відкрила кримінальну справу за фактом вибуху.

Попередньою причиною вибуху на шахті називають накопичення газу у горизонтальному тунелі.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme