Полтавські лікарі змагалися у "медичних ралі" на Тернопільщині

Полтавська бригада екстреної медичної допомоги побувала на Всеукраїнському фаховому чемпіонаті на Тернопільщині

Полтавські лікарі змагалися у "медичних…

Полтавські лікарі побували на Тернопільщині у "Кременецьких медичні ралі-2017", які тривали два дні, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Лтава.

Організатори змагаль зазначили, що їх головним завданням є врятувати життя людей у різних ситуаціях: при обмороженні, зупинці серця, вогнепальному пораненні тощо. За словами лікаря виїзної бригади Марини Сребродольської, одна із найважчих ситуацій - інсценізація автомобільної аварії, де серед потерпілих є дитина.

"Треба було бригаді розділитися, залучити працівників поліції, які там знаходилися, вони теж приймали участь у змаганнях. І частина команди займається дорослим пацієнтом, постраждалим, а друга частина - цією маленькою дитиною. Треба було їх витягти з автомобіля, транспортувати до санітарної машини і там уже надавати допомогу" – розповіла жінка про умови конкурсу.

Участь у "медичних ралі" полтавські медики беруть традиційно. Вони отримують новий досвід й аналізують власну роботу. У складі кожної групи-учасниці – лікар швидкої, фельдшер та водій.
Учасники заходу зазначили, що конкурс є важким як морально, так і фізично. Складність полягає в тому, що їх оцінюють багато людей, які постійно пильнують та контролюють дії медиків. Морально це трішки заважає і "тисне" на лікарів.

У чемпіонаті взяли участь не лише українські медики, а й литовці та поляки. Вони і зайняли призові місця. А наша команда привезла у Полтаву символ змагань – Оскара-рятувальника, а також Кубок за перемогу у конкурсі "Мовчазний судя".

Такі всеукраїнські змагання для медиків екстреної допомоги проводять щорічно.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme