Як австрійський професор вчив житомирян захищати українську мову

Міхаель Мозер – автор низки наукових праць у галузі східнослов'янського мовознавства та історичної граматики української мови

Як австрійський професор вчив житомирян…

У Житомирському державному університеті ім. І. Франка австрійський науковець Міхаель Мозер зустрівся зі студентами та викладачами і виступив з лекцією "Засади створення нової історії української мови". Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на "Житомир.тудей"

Міхаель Мозер – автор низки наукових праць у галузі східнослов'янського мовознавства та історичної граматики української мови. Лекцію для студентів відомий сучасний славіст-україніст присвятив огляду ключових думок, які він виклав у виданні "Причинки до історії української мови" (2016). Крім того, австрійський професор висвітлив низку актуальних питань, пов'язаних із виникненням, розвитком і функціонуванням української мови, порушив проблеми, що стоять перед українським суспільством і державою у зв'язку з потребою утвердження української мови як державної мови України та мови міжнаціонального спілкування.

Завершуючи виступ перед студентами і викладачами ЖДУ імені Івана Франка Міхаель Мозер закликав їх розмовляти українською.

"Українська мова постійно під загрозою, атакою. Якщо нам кажуть, що її немає, ми повинні відповідати українською мовою", – наголосив гість.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Житомир

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme