UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Запоріжжі презентували ілюстрований скіфським золотом "Музейний вісник"

"Музейний вісник", що містить унікальні праці запорізьких істориків та краєзнавців, презентували в обласному краєзнавчому музеї вчора, 28 лютого

У Запоріжжі презентували ілюстрований ск…

Про це повідомляє кореспондент порталу Depo.Запоріжжя.

Запорізький обласний краєзнавчий музей щороку, починаючи з 2001-го, видає фахові збірки робіт істориків, краєзнавців та археологів. Нинішній, уже шістнадцятий "Музейний вісник", відрізняється від попередніх, як поліграфічним оформленням, так і вмістом. Обкладенка нового вісника Ілюстрована хрестоподібним кінським налобником кінця VI – початку V століть до нашої ери, що є одним з експонатів колекції скіфського золота з фондів музею. Адже саме унікальною виставкою скіфських коштовностей і був ознаменований минулий, 2016 рік, в якому обласний краєзнавчий музей відзначив своє 95-річчя. Про виставку йдеться в оглядовій статті вісника "Історія формування археологічної колекції" авторства завідувачки відділом історії краю Зої Попандопуло.

Нинішній "Музейний вісник" присвячений також і 100-річчю відомого українського археолога, дослідника Придніпров'я Олександра Бодянського.

У збірці декілька статей про відомого дослідника, а також вперше опублікована нещодавно віднайдена раніше не відома стаття самого Бодянського.

Олександр Бодянський на розкопках Бабурського кургану, 1981 рік.

Окрім ювілейних, у "Музейному віснику" представлено три десятки різнопланових статей дослідників Запорізького краю. Збірка вийшла накладом в 300 примірників, які будуть передані до бібліотек та науковцям. Профінансувала видання облрада.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme