UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Тернополі виявили цілі підземні лабіринти

Столичні фахівці за допомогою спецпристроїв виявили підземні ходи і тунелі у Тернополі

У Тернополі виявили цілі підземні лабіри…

У Тернополі дослідники виявили нові підземні ходи, передає Depo.Хмельницький з посиланням на За Збручем.

Столичні спеціалісти спеціальними георадарами обстежили декілька вулиць, а також підземелля Катедри і Тернопільського замку. Заміри і дослідження підтвердили припущення про підземні тунелі в районі Катедри, Листопадової, замку, вулиці Старий ринок і виявили пустоти біля будівлі прокуратури та ще один рівень під замком.

За словами керівника громадської організації "City Projekt" Анрія Кіра, ще у 2000 році професор ТНПУ Йосип Свинко проводив дослідження центральної частини міста за допомогою ментальної біолокації. Його теорія на тих ділянках, якими пройшлися нині дослідники, повністю підтвердилася.

За власними результатами дослідження 17 років тому Йосип Свинко виділив сім основних ходів, які добре проглядаються. Це тунелі від Катедри до Замку, від Замку до скверу "Старий ринок", від Замку через східний край готелю "Тернопіль" до скверу "Старий ринок", від Замку до майдану Волі, від будинку з магазином "Каштан" через майдан Волі до Катедри, від Церкви Різдва Христового через житлові будинки по вулиці Руській, № 20 і №18 через дорогу до будинку на вулиці Замкова,11, від Надставної церкви на схід через подвір'я будинків вздовж Руської до вулиці Кардинала Сліпого.

Найкоротші ходи сягають 175 метрів, а найдовшим виявився останній тунель від Надставної до вулиці Сліпого, що сягнув 575 метрів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Тернопіль

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme