У Донецьку бойовики під виглядом шпигунки взяли в полон жінку-електрика ахметівського ДТЕКу

В окупованому Донецьку терористи схопили і звинувачують у шпіонажі для СБУ жінку-електрика з місцевого підприємства

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на сайт підконтрольний "ДНР".

Повідомляється, що "МГБ ДНР" виявило та затримало "агента СБУ" Бучок Валентину Миколаївну, 1965 року народження, яка працювала електромонтером ПАТ "ДТЕК".

"В результаті контррозвідувальних заходів встановлено, що в серпні 2016 року під час проїзду українського блокпосту, розташованого в місті Мар'їнка, громадянка Бучок була завербована співробітниками СБУ. Згодом даними співробітниками за допомогою мобільного зв'язку громадянкою Бучок було відпрацьовано завдання зі збору інформації про військовослужбовців ЗС ДНР (місця проживання, склад сім'ї), місцях дислокації військових частин ЗС ДНР, а також важливих об'єктах інфраструктури міста", - йдеться у повідомленні.

На відео з допиту жінка докладно розповідає, як її "вербували" на блокпості, як вона фотографувала будинок, де жив убитий бойовик "ДНР" Арсеній Павлов (Моторола) і особливо підкреслює, що має проукраїнські погляди.

Нагадаємо, що у лютому чекісти "МГБ "ДНР" затримали директора коледжу при Донецькій академії автотранспорту Віталія Недосекіна "за шпигунство на користь українських спецслужб".

Крім того, повідомлялося, що затриманий в лютому 2015 року громадянин України Олег Чулга бойовиками "ДНР" визнаний винним у "шпигунстві" та засуджений до 11 років позбавлення волі на окупованій території Донеччини.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme