У Бахмуті 60 дітей отруїлися у шкільній їдальні

У Бахмуті на Донеччині вже близько 60 учнів однієї зі шкіл опинились у лікарні із отруєнням

У Бахмуті 60 дітей отруїлися у шкільній…

Як передає Depo.Донбас з посиланням на прес-службу прокуратури Донецької області, за фактом масового отруєння дітей розпочато кримінальне провадження.

"Ввечері 28 лютого в Бахмутську дитячу лікарню з діагнозом: харчова токсикоінфекція, синдром гастроентероколіту, надійшли 16 учнів однієї школи 1-10 класів. А вже вранці в лікарню звернулися ще двоє дітей з аналогічними симптомами. Відомо, що всі вони харчувалися в шкільній їдальні. Зараз життю дітей нічого не загрожує, їм призначено необхідне лікування", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відомості за вказаним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 137 КК України (неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей).

Повідомляється, що слідчі провели огляд, в ході якого вилучили журнали та інші документи, які стосуються шкільної їдальні.

"Проводиться збір матеріалів для встановлення всіх обставин події. У шкільній їдальні відібрано проби харчових продуктів, змиви на кишкову паличку, патологічну флору і мікробіологічне дослідження", - йдеться у повідомленні.

Станом на 9.20поліції Донецької області стало відомо про нездужання 60 дітей, з яких 40 – звернулися до шкільного медпункту, ще 20 – до медичного закладу. Наразі госпіталізовано до інфекційного відділення бахмутської лікарні 16 учнів 1-10 класів.

Нагадаємо, що в окупованих Донецьку, Макіївці та Горлівці мешканці помітили зіпсоване дитяче харчування, яке прийшло російськими гумконвоями.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme