UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Оліфер про підсумки "Мінська" щодо визнання "паспортів" ОРДЛО і "націоналізацію" підприємств

Українська сторона в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі вважає, що оголошена бойовиками "націоналізація підприємств-нерезидентів" негативно впливає на виконання Мінських домовленостей

Про це повідомила прес-секретар представника України в ТКГ Дарина Оліфер на своїй сторінці у Фейсбук, передає Depo.Донбас.

"Як у рамках роботи підгруп, так і на рівні Тристоронньої контактної групи Україна жорстко ставила питання про те, що рішення, прийняте Російською Федерацією про визнання паспортів та інших документів, виданих в ОРДЛО, суперечить Мінським домовленостям", - повідомляє Оліфер.

Крім того, українська сторона заявила про те, що ультиматуми ОРДЛО щодо "націоналізації" підприємств, що працюють в українському юридичному полі, а також визнання російського рубля "єдиною державною грошовою одиницею на території ОРДЛО" вкрай негативно впливають на виконання Мінських домовленостей. Будь-які дії щодо націоналізації підприємств суперечать статті 1 Протоколу I до Європейської конвенції про захист прав людини 1950 р.

"Ми висловили сподівання на те, що процеси, пов'язані з документами та націоналізацією, не матимуть незворотного характеру", - написала прес-секретар Кучми.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme