Навколо Львова побудують дорогу у Польщу

"Укравтодор" має намір почати будівництво Північної об'їзної дороги Львова в 2018

Як повідомляє Depo.Львів, Державне агентство автомобільних доріг "Укравтодор" має намір почати будівництво Північної об'їзної дороги Львова в 2018 році.

Про це сказано в повідомленні прес-служби агентства.

"Цей проект є вкрай важливим для забезпечення стійкого сполучення між Україною й Польщею, а також для стимулювання торгівлі між країнами. Саме ця ділянка дозволить багатьом компаніям і підприємцям заощаджувати час і гроші. Переконаний, що й керівництво Львівської області, і керівництво Львова будуть сприяти якнайшвидшому вирішенню питання відведення землі для нової автостради, щоб почати будівництво вже в 2018 році", - заявив виконуючий обов'язки голови "Укравтодору" Славомир Новак.

Нова дорога дозволить заощаджувати на кожній поїздці в Польщу 50-60 хвилин і в десятки разів знизить викиди вихлопних газів від транзитного автотранспорту у Львові.

Північний об'їзд Львова об'єднає міжнародну трасу М-06/Е40 "Київ - Львів - Чоп" і міжнародні дороги, що ведуть зі Львова до кордону з Польщею: М-09/Е372, М-10 і М-11/Е40. Проект планується фінансувати за рахунок кредитних коштів міжнародних фінансових організацій.

Проект Північного об'їзду Львова включає будівництво нової автодороги першої категорії з 4 смугами руху (по 2 смуги в кожну сторону) і 4 дворівневих автомобільних розв'язок.

Довжина нової ділянки дороги становитиме 22 км проти 45 км нинішнього Південного об'їзду, а максимальна дозволена швидкість руху - 130 км/ч.

Крім того в Укравтодорі наголошують, що Північний об'їзд Львова стане частиною транснаціонального коридору GO Highway, що з'єднає українські чорноморські порти Великої Одеси й Миколаєва з польськими портами на Балтійському морі в Гданську й Гдині.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme