UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Геращенко: Більше двохсот людей зі списку бойовиків не хочуть повертатись на Донбас

У списку бойовиків для обміну полоненими є майже дві сотні людей, які не хочуть повертатися на Донбас

Як передає Depo.Донбас, про це повідомила Перший віце-спікер Верховної Ради України, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактній групі Ірина Геращенко на своїй стоірінці у Facebook.

"У списку тих, кого запитує ОРДЛО, майже дві сотні людей, які не бажають переміщення і хочуть залишитися на підконтрольній украінській владі територіі. Задля звільнення наших хлопців ОРДЛО вимагає, щоб міжнародні гуманітарні місії засвідчили ці відмови і при цьому категорично проти залучення Міжнародного Червоного Хреста до питання звільнення заручників( хоч саме ця організація має найбільший досвід і є визнаною моніторинговою місією)", - написала Геращенко.

Вона також висловила сподівання, що вже на цьому тижні розпочнеться реальна робота і представники місії ООН з прав людини почнуть фіксувати заяви осіб зі списків бойовиків, які виявляють бажання залишитися на підконтрольній Україні території.

"Сподіваюся , зараз розпочнеться фактична робота, і від того, наскільки швидко пройде цей етап , залежить питання звільнення заручників і дата", - наголосилаГеращенко.

Нагадаємо, що у середу, 1 березня, в Мінську знову збиралася Тристороння контактна група. Головними темами переговорів мала стати безпека, припинення вогню і звільнення полонених.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme