UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Запорізька влада візьметься за "синіх китів"

Депутат Запорізької міськради Руслан Ярошенко присвятив проблемі "груп смерті" у соцмережах свій виступ на сесії сьогодні, 28 лютого 

Про це повідомляє Depo.Запоріжжя.

Він переказав наявну у ЗМІ інформацію про підліткові суїцидальні ігри та "синіх китів". Депутат також звернувся до керівництва міста з вимогою вжити заходів для недопущення поширення небезнечного віяння серед запорізької молоді.

Мер міста Володимир Буряк заявив, що дасть відповідне доручення своєму заступнику Анатолію Пустоварову та департаменту освіти, які опрацюють проблему разом із правоохоронцями.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ "групи смерті" – це спільноти, зосереджені переважно у мережі Вконтакте, розраховані на підлітків. Починається все з того, що їхні адміністратори дають учасникам груп травматичні "завдання" – наприклад, свідомо порізати собі руки лезом, відзнявши усе це на відео. Кінцевою метою "гри" є доведення дитини до самогубства, яке вона також повинна зафіксувати на камеру. Вперше про "групи смерті" на кшталт спільнот "Синий кит", "Тихий дом", "Разбуди меня в 4:20" заговорили ще у травні минулого року в Росії.

Зазвичай вони об'єднані спільною символікою – це кити. Цей символ обраний невипадково, адже кити – одні з небагатьох видів ссавців, що можуть звести рахунки з життям, самовільно викидаючись на берег.

Водночас у пресі іноді лунає версія, що тему "синіх китів" штучно "роздмухали", як раніше тему "чупакабри".

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme