Полтавці назвали "найболючіші" проблеми навколишнього середовища

На Полтавщині розробляють регіональну програму охорони довкілля, які проблеми вирішувати в першу чергу – радились з полтавцями

Полтавці назвали "найболючіші" проблеми…

Погані дороги, збір та утилізація сміття, забруднені водойми - такі основні проблеми навколишнього середовища назвали полтавці, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Лтава.

Наразі на Полтавщині розробляють регіональну програму охорони довкілля, яка має запрацювати вже у цьому році.
Попередньо розробники опитали близько 4000 полтавців про те, які проблеми вони вважають "найболючішими". Найчастіше називали погані дороги. Крім того, екологи порахували: в рік на жителя Полтави припадає двадцять кілограмів викидів вихлопних газів.

На ліквідацію цієї та інших проблем довкілля за п'ять років планують витратити майже 715 мільйонів гривень. Із цієї суми найбільше навантаження лягає на обласний бюджет – понад 200 мільйонів. Четверту частину від загальної суми профінансують із державної скарбниці.

До першочергових завдань, щодо поліпшення навколишнього середовища, віднесли: берегоукріплення Кременчуцького водосховища, збільшення водності малих річок та налагодження системи поводження з твердими побутовими відходами.

Також особливої уваги приділять будівництву й реконструкції каналізаційних мереж.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme