UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Ветерани АТО озброїли запорізьких козачат "Молодої Січі"

Тридцять дерев'яних макетів автоматів подарували козачатам "Молодої Січі" ветерани АТО вчора, 26 лютого

Ветерани АТО озброїли запорізьких козача…

Про це повідомив керівник "Молодої Січі" Анатолій Шеремет у себе на сторінці "Фейсбук", передає портал Depo.Запоріжжя.

Вихованці обласної дитячої та молодіжної громадської організації "Молода Січ" Запорозького Коша отримали в подарунок 30 дерев'яних макетів АКМ від міського товариства ветеранів АТО.

Козачата в захваті від подарунка. Кажуть, що про такі автомати можна було тільки мріяти. Вони, як справжні АКМ. Навіть набагато кращі за ті, шо бачили на грі "Джура" у козачат з інших областей. На урочистому шикуванні Коша козачата подякували спонсорам, зокрема, голові ветеранського товариства і депутату міськради Олегу Коломійцю, ветеранам-волонтерам Олександру Д'яченку, Вадиму Вінніченку та виконавцю цього проекту, старшині "Молодої Січі" Денису Тимецю.

"Вихованці "Молодої Січі" добре усвідомлюють всю важливість того, що вони отримали учбові макети зброї від учасників бойових дій на сході України. Адже родичи багатьох наших козачат зараз на фронті, в АТО. Є також у нас джури, батьки яких загинули на цій війні, відстоюючи незалежність України", - каже Анатолій Шеремет.

Ці макети автоматів козачатам вельми потрібні для навчання на щотижневих заняттях, де вони опановують ази допризовної військової підготовки за програмою Всеукраїнської військово-спортивної патріотичної гри "Джура". Крім того, тепер зі своїми автоматами вони поїдуть на польові збори "Джури", учасниками якої вони є з першого року заснування гри.

Нагадаємо, напередодні 19 грудня кошовий отаман "Молодої Січі" Анатолій Шеремет запостив на "Фейсбуці" побажання козачат, що просили Святого Миколая подарувати їм макети автоматів. Схоже святий їх почув.

Обласна дитяча та молодіжна громадська організація "Молода Січ" діє з 2000 року, об'єднує декілька дитячих куренів Запоріжжя та області – близько тисячі вихованців.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme