Розумний годинник зі шрифтом Брайля може змінити життя незрячих

З березня корейський розробник запускає свій винахід у продаж 

Розумний годинник зі шрифтом Брайля може…

У світі налічується більше 285 мільйонів людей зі слабким або й узагалі відсутнім зором, які позбавлені багатьох комунікативних можливостей, доситупних інші. Південнокорейські розробники Dot створили революційний винахід, який зможе виправити таку несправедливість, повідомляє Depo.Вінниця.

Нещодавно винахідники випустили перші у світі розумні годинники зі шрифтом Брайля, які уже називають одним з найкорисніших творінь людства у 21-му столітті. За допомогою пристою користувачі можуть зчитувати інформацію через "крапки", які виникають на спеціальному дисплеї у потрібній відповідності.

Годинник підключається до смартфону через Bluetooth, завдяки чому можна отримувати інформацію з інших програм або сервісів, зокрема, електронної пошти чи соціальних мереж. У відповідь, власник годинника може відправляти короткі повідомлення за допомогою спеціальної кнопки.

Досі цифрові пристрої для незрячих у переважній більшості були зосереджені на звуковій передачі інформації, що створює дискомфорт, адже таким людям часто доводиться одягати навушники і "відключатися" від життєво необхідних навколишніх звуків. Інші прилади, адаптовані до шрифту Брайля, є громіздкими і дорогими.

Корейці пропонують свої годинники по 320 доларів і вже з березня запускають їх у масовий продаж. Упродовж 2017 року планують продати до 100 тисяч годинників.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme