Справу патрульного Олійника розглядатиме столичний Голосіївський суд

Справу патрульного Сергія Олійника, який під час нічного переслідування автомобіля БМВ 7 лютого 2016 року застрелив пасажира цього авто розглядатиме Голосіївський райсуд Києва

Справу патрульного Олійника розглядатиме…

Таке рішення прийняв Вищий спеціалізований суд України, повідомляє Depo.Київ з посиланням на прес-службу прокуратури м. Києва.

Відзначається, що обвинувальний акт направили для розгляду по суті до Голосіївського райсуду столиці, оскільки найбільш тяжкий злочин стався саме на території цього району.

Водночас клопотання сторони захисту щодо підсудності вказаного кримінального провадження за Києво-Святошинським судом Київської області задоволено не було.

"Зважаючи на те, що термін дії запобіжного заходу та відсторонення Сергія Олійника від посади, завершуються 27 лютого, прокуратура міста Києва в межах компетенції вживає заходи для найскорішого призначення підготовчого засідання, звернувшись до суду з відповідним листом", - відзначили у відомстві.

Раніше повідомлялося, що захист патрульного незадоволений роботою прокуратури і наполягає на продовженні розслідування цього кримінального провадження.
Захист наполягав, що патрульний не скоював умисного вбивства, а підліток, який знаходився в машині, загинув у результаті рикошету.

Додамо, 8 листопада Прокуратура міста Києва завершила розслідування у кримінальному провадженні стосовно патрульного поліцейського Сергія Олійника: йому оголосили підозру у вбивстві.

Раніше Печерський районний суд Києва відпустив патрульного Олійника під особисте зобов'язання до 31 жовтня.

3 жовтня стало відомо, що суд продовжив термін відсторонення від посади патрульного поліцейського Сергія Олійника, якого підозрюють у вбивстві 17-річного підлітка в ході переслідування автомобіля BMW в ніч на 7 лютого в Києві, до 17 листопада.

9 серпня Печерський райсуд Києва продовжив частковий домашній арешт для поліцейського Сергія Олійника до 3 вересня.

9 червня суд змінив патрульному поліцейському Сергію Олійнику запобіжний захід з домашнього арешту на нічний арешт.

27 квітня суд продовжив патрульному поліцейському Сергію Олійнику, підозрюваному у вбивстві 17-річного підлітка в ході переслідування автомобіля BMW в Києві, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Нагадаємо, у Києві в ніч на 7 лютого відбулася погоня зі стріляниною, під час якої поліцейські були змушені відкрити вогонь у відповідь. Автомобіль BMW, який намагався втекти від поліцейського авто в Києві, збив одного патрульного та скоїв наїзд на другого.

Родичі вбитого столичними копами 17-річного хлопця стверджують, що в його крові не виявили алкоголю і наркотиків.

18 лютого, Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту для патрульного Сергія Олійника, підозрюваного у вбивстві пасажира BMW під час автопереслідування в Києві.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme