UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Тернопільщині влада не спроможна забезпечити дітей шкільним автобусом

Діти з Малого Кунинця щодня пішки долають кілометри "шкільного" шляху

На Тернопільщині влада не спроможна забе…

Щоб дістатися до школи - діти з Малого Кунинця щодня пішки йдуть по 5 кілометрів, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Місто".

Автобус в селі бачили ще за радянських часів. Власної середньої школи в селі немає і ніколи не було. тому 12 діток-школяриків йдуть до найближчої, яка розташована в п'яти кілометрах.

Незважаючи на майже ідеальну дорогу, яка веде до села, жоден рейсовий автобус сюди не ходить. Єдиний місцевий транспорт - кінний візок.

Придбати шкільний автобус селяни неодноразово просили місцевих чиновників. Направили їм десятки листів і звернень. Ходили навіть до голови ОДА, але поки - все безрезультатно.

Мешканці сусіднього Залісся також просили у влади допомоги. Тутешнім дітям їздити в інше село до школи не потрібно - є своя, але вона розвалюється на очах.

За словамт вчителів, протікає стеля, частина навіть вже обвалилася, але власних коштів для того щоб перекрити дах - немає.

У спортзалі через прогнилу підлогу шестикласник зламав ногу. Проте директор навчального закладу каже, що спортзал у задовільному стані, а "ці дірки, які є, ми по можливості закриваємо".

Про стан справ в селах в районній адміністрації всі знають. Але допомогти - не можуть, мовляв грошей немає.
От і виходить - до "гнилої" школи діти ще й пішки ходять.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Тернопіль

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme