Від поширення АЧС на Полтавщині рятуються жорстким карантином

Аби уникнути розповсюдження захворювання на африканську чуму свиней, у Лубнах закрили продуктовий ринок та влаштували блокпости

Від поширення АЧС на Полтавщині рятуютьс…

У Лубнах намагаються не допустити поширення африканської чуми свиней. Вже тиждень на в'їздах у місто стоять ветеринарно-санітарні пости та дизбар'єри, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Лтава.

Представники Держпродспоживслужби обійшли 85 дворів у зоні захисту. У людей вилучили близько двох з половиною десятків свиней, яких умертвили і спалили.

Також у місті, окрім продажу свинини, заборонили торгівлю молокопродуктами, курячими яйцями, м'ясом, рибою та медом, адже ці продукти також можуть бути інфікованими.

Фахівці зазначили, що виконувати інструкцію з профілактики та ліквідації захворювання на африканську чуму свиней мають всі і обов'язково, інакше спалахи продовжуватимуться. Говорять також, що єдиним шляхом ліквідації АЧС є жорсткі карантинні заходи.

Термообробка кормів, спецодяг та дезінфекція – так лубенці можуть убезпечити своє господарство від вірусу.

Та лубенці без м'яса не залишаться. У магазинах продаватимуть продукцію, яка пройшла термічну обробку і це підтверджено документами.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme