Саакашвілі остаточно втратив почуття гумору

Екс-президент Грузії чомусь думає, що на міністерську посаду в Україні можна призначити будь-кого, на кого він вкаже пальцем

Політичний оглядач
Саакашвілі остаточно втратив почуття гум…

Свою поїздку на Волинь екс-президент Грузії обставив за найкращими традиціями піару: він начебто з великими труднощами пробирається на шахту в Нововолинську, директор підприємства посилює охорону через "загрозу терористичних актів", містом роздають листівки, в яких вказано помилковий час зустрічі… Але бравий лідер "Руху нових сил" долає всі перепони і навіть спускається в шахту. Про це він повідомляє: "Я вирішив сам спуститися в одну з шахт Волині і перевірити, чи існує альтернатива ахметівському вугіллю з Донбасу". Тобто, людина, яка позиціонує себе ледь не новим лідером нації, не відрізняє антрацит Донбасу від вугілля газової групи, яке видобувається на Волині. Позбутися залежності від антрациту з окупованих територій потрібно, але це неможна зробити так швидко. То ж Саакашвілі, говорячи про волинську альтернативу вугіллю з Донбасу, займається банальними маніпуляціями. Якщо не сказати більше.

У контексті поїздки колишнього голови Одещини спливло ім'я такого собі Максима Іваніщева. Цей запорізький бізнесмен, комерційний директор ТОВ "Укрсплавтрейд", почав заробляти собі ім'я в політиці в рідному Запоріжжі на протистоянні з екс-мером Олександром Сіном. Навіть називав його "чукчею". Скажемо прямо – сумнівна заслуга, адже Сіна не бив лише ледачий. На позачергових виборах до ВР в якості самовисуванця Іваніщев балотувався по округу №76 і посів почесне третє місце з кінця. Його підтримала 1157 виборців. В 2015 Іваніщев балотувався до Запорізької міської ради. Знову в якості самовисуванця. І знову омріяного мандату не отримав. Тепер, схоже, свою енергію він вирішив прикласти до політичного проекту Саакашвілі.

Після поїздки на Волинь екс-губернатор Одещини почав приписувати собі неймовірні заслуги. Мовляв, міністерство заворушилося. "Керівник об'єднання шахт Зорін сказав нашому Максиму Іваніщеву, що міністерство виділило спецодяг для шахтарів, а також пообіцяло гроші на модернізацію", написав Саакашвілі у себе на ФБ. Але далі – більше. Сьогодні колишній очільник Грузії повідомив: "Після нашої поїздки на шахти представникові "Руху Нових Сил" Максиму Иваніщеву прем'єр запропонував стати міністром енергетики. Ось так, спочатку не помічають, потім починають боротися, а потім намагаються домовитися. Макс сприйняв пропозицію дуже серйозно і вже готує програму для представлення громадськості. До речі, щоб Максиму було легше працювати, у нас є кандидатури на пост міністра внутрішніх справ і генпрокурора. А на інші посади запропонуємо народу України кандидатури трохи пізніше".

Звісно, кандидатів на посади можна знайти швидко, тільки свисни. Коли послухаєш виступи деяких політиків або експертів – то в нас кожен другий готовий стати прем'єром, а охочих до президентства взагалі хоч греблю гати. Але, схоже, Саакашвілі чи то повністю втратив відчуття реальності, чи просто у нього затупилося почуття гумору. Якщо Іваніщев вже навіть програму пише, то все - проблеми вітчизняної енергетики як рукою зніме. Невже Саакашвілі вважає, що Іваніщева призначать міністром? Чи це в нього такі жарти...

У політичній кар'єрі Саакашвілі в Україні були підйоми. Але зараз в ній спад, причому, затяжний. І причина не у владі, яка начебто заважає йому кататися регіонами і розповідати там абсолютно популістські речі. Його головна біда, яка чітко окреслилася ще в період керівництва Одеською областю, абсолютне невміння підбирати ефективних політичних партнерів. Замість них він віддає перевагу популістам і сумнівним персонажам. І після цього ще й ображається, коли його поїздки називають "пересувним цирком".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme