UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Прокуратура взялася за головного лісничого у Путивлі

Його підозрюють в незаконній порубці дубів, вартістю понад 400 тис. грн

Прокуратура взялася за головного лісничо…

Сьогодні, 22 лютого 2017 року, Путивльським відділом Конотопської місцевої прокуратури головному лісничому ДП "Путивльський агролісгосп" вручено повідомлення про підозру в незаконній порубці лісу та зловживанні службовими повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки (ст. 246 та ч. 2 ст. 364 КК України), інформує Depo.Суми з посиланням на прес-службу обласної прокуратури.

Під час досудового розслідування встановлено, що підозрюваний виписав лісорубний квиток про порубку 47 дерев дубу на території Чорнобривкинської сільської ради, при цьому він був достеменно обізнаний про те, що матеріали лісовпорядкування на вказану рубку відсутні, комісійне обстеження її не проводилося, а є лише протокол засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Путивльської районної державної адміністрації.

Нагадуємо, що мова йде про події, що відбулись у квітні 2016 року. Тоді вздовж автодороги Чорнобривкіне – Путивль було вирубано 47 дубів вартістю понад 400 тис грн. За вказаним фактом проводилось досудове розслідування, у рамках якого встановлено, що поруб здійснено на підставі протоколу засідання комісії з питань ТЕБ та НС РДА, оскільки вказані дерева були дуже нахилені над дорогою, а тому загрожували життю людей та заважали проїзду транспорту. Окрім того, відповідно до висновку експерта, зрізані дерева були аварійними. Кримінальне провадження за фактом незаконної порубки дерев було закрите.

На даний час кримінальне провадження поновлене, прийнято рішення про проведення повторної експертизи пнів зрізаних дерев у іншій експертній установі. Разом з тим, Путивльським відділом Конотопської місцевої прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання владою або службовим становищем сільським головою, який звернувся до голови райдержадміністрації з пропозицією сприяти в здійсненні порубу вказаних дерев.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme