На Дніпропетровщині зберігається загроза поширення африканської чуми

В області можуть повторитися спалахи африканьскої чуми свиней

На Дніпропетровщині зберігається загроза…

Про це повідомляє "Мост-Днепр", передає Depo.Дніпро.

За словами начальника ГУ Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів у Дніпропетровській області Андрія Кондратьєва, можливість завезення зараженої свинини на територію області зберігається.

"Говорити про те, що спалахи не повторяться, на жаль, ми не можемо. У нас немає чітких меж з іншими областями України, і ймовірність завезення зараженої свинини недобросовісними підприємцями зберігається. Зараз нами передані документи до правоохоронних органів по с. Новопілля. Те господарство, яке постраждало, знаходилося в безпосередній близькості від несанкціонованої бійні. За попередніми даними, саме туди були затягнуті інфіковані тварини, а далі сталося поширення хвороби по інших районах області ", - повідомив Андрій Кондратьєв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Дніпропетровщині поліція встановила карантинні кордони через епідемію чуми свиней в інших районах. У Нікополі через карантин "вимерли" усі ринки. Це призвело до бунту місцевих підприємців. У Нікополі після бунту підприємців дозволили торгувати на ринках яйцями і молоком. У Кривому Розі також ввели заборону на продаж свинини. На Дніпропетровщині стала відома кількість знищених через африканську чуму свиней. Власникам знищених через африканську чуму свиней виплатили компенсацію.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme