UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

До харківського екопарку привезли врятованого рідкісного тхора

У харківському екопарку оселився малюк перегузні звичайної

До харківського екопарку привезли врятов…

Як передає Depo.Харків, така інформація з'явилася на офіційному сайті екопарку.

За відомостями організації, врятовану людьми перегузню поселили в Регіональному ландшафтному парку.

"Малюка перегузні, мати якого збив потяг, знайшли біля залізниці небайдужі люди. Вони підібрали його, деякий час виходжували і вигодовували у себе вдома, а потім, зв'язавшись з нашою службою порятунку, привезли сюди. Найду звуть Тигра - у неї забарвлення схоже. Це хлопчик, йому близько року. Наші ветеринари його вже оглянули, провели всі необхідні процедури. Зараз перегузня проходить реабілітацію, звикає до нового будинку, знайомиться з кіперами", - заступник директора екопарку з зоотехнічних питань Валерія Іващенко.

Наразі стан здоров'я Тигри хороший. Годують його м'ясом і сирими курячими яйцями - в природі цей хижак з родини куницевих полює на дрібних гризунів і птахів. Поки це єдиний представник перегузень в екопарку, але йому обіцяють обов'язково знайти подругу.

Довідка Depo.Харків. Перегузня- вид хижих ссавців родини Куницевих (Mustelidae). Єдиний хижак фауни нашої країни, що має строкате забарвлення. В Україні поширена на території Запорізької, Донецької та Луганської областей. Живе в цілинних степах, у норах, на поверхню вилазить рідко й то вночі або в сутінки. Рідше селиться в чагарниках, долинах річок та окраїнах лісових масивів у лісостепу.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme