UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Представники НАТО працюють на Хмельниччині

Визначаються в національній спроможності в сфері протимінної діяльності та протидії саморобним вибуховим пристроям

Представники НАТО працюють на Хмельниччи…

У Центрі розмінування Збройних Сил України, що у Кам'янець-Подільському, представники Агенції НАТО з підтримки та постачання (NSPA) та члени спеціалізованої проектної групи Словаччини беруть участь у семінарі зі знешкодження вибухонебезпечних предметів, повідомляє Depo.Хмельницький за інформацією прес-офіцера Андрія Агєєва.

Закордонна делегація на чолі з представником NSPA менеджером Трастового фонду НАТО Грехемом Бруксом, представниками зацікавлених центральних органів виконавчої влади України, у контексті проведення техніко-економічного обґрунтування Трастового фонду, проводять семінар щодо знешкодження вибухонебезпечних предметів.

"В основу створення національної системи протидії саморобним вибуховим пристроям покладено План НАТО щодо розвитку в Україні цієї системи, адже в багатьох країнах-членах Альянсу вона вже є і довела свою високу ефективність," - каже керівник української делегації, до якої увійшли представники усіх вітчизняних силових міністерств і відомств, начальник Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міноборони України полковник Максим Комісаров.

За його словами, в Міноборони спільно з СБУ та Нацполіцією триває робота зі створення системи П-СВП, для чого розробляється відповідна нормативно-правова база, а саме здійснюється відпрацювання відповідної спільної Інструкції.

"Під час цього семінару ми обговоримо багато цікавих і корисних питань опираючись на безцінний досвід спеціалістів Агенції НАТО з підтримки та постачання, аби ця система в Україні була дієвою і ефективною," - підкреслив офіцер.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme