UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У середмісті Тернополя працює мобільний пункт обігріву

Рятувальники розгорнули намет заради тисяч паломників, що цими днями йдуть до Нерукотворного Образу Господа Нашого Ісуса Христа

У середмісті Тернополя працює мобільний…

Управління ДСНС України у Тернопільській області спільно із представниками товариства Червоного Хреста розгорнули поблизу Катедри, де перебуває ікони Нерукотворному Спасу з Ватикану, мобільний пункт обігріву, повідомляє Depo.Хмельницький.

З 16 по 22 лютого в Архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці перебуватиме ікона Нерукотворного Спасу з Едесси.

Подивитись на унікальну християнську святиню, якій вже понад 2000 років, і, яка вважається одним із найдавніших зображень лику Христа, що дійшло до наших днів, приїзджає безліч людей. Як вдень, так і вночі поблизу Архикатедрального собору спостерігаються довжелезні черги. Не зважаючи на мороз люди чекають можливості та своєї черги побачити унікальну ікону та помолитись.

Для запобігання переохолодження прочан, велика кількість яких прибула у ці дні, аби словами щирої молитви прихилити голови перед святинею, й організували пункт обігріву. Він забезпечений засобами обігріву на твердому паливі, медичними аптечками та вогнегасниками. Усі бажаючі тут зможуть зігрітися, випити гарячого чаю та отримати першу долікарську допомогу.

До слова, зберігається ікона Нерукотворного Образу Господа Нашого Ісуса Христа при особливих умовах у Ватикані та втретє за всю історію покинула Папську захристію.

Нагадаємо, для вірян, які хочуть прикластися до чудотворної ікони, навіть розробили схему руху. Увесь цей час правоохоронці нестимуть службу у посиленому варіанті.

Цю реліквію привезли днями до Тернополя через Зарваницький духовний центр із Ватикану.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Тернопіль

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme