Весна наближається: Сумчанам нагадали про штрафи за знищення першоцвітів

Відшкодування складає від 153 до 408 гривень

Весна наближається: Сумчанам нагадали пр…

Найчастіше в продажу на території Сумської області з'являються: підсніжник складчастий, білосніжна квітка, пролісок, шафран, черемша, ряст, анемона та ін. Слід зазначити, що кожен із перерахованих видів рослин занесений до Червоної книги України, а шкода, яка щовесни завдається природі – неоціненна. Якщо рослину зірвати у стадії цвітіння, вона загине до наступного сезону, і, відповідно, не матиме насіння. Отже, якщо люди і надалі масово зриватимуть ранньовесняні квіти, вони можуть зникнути з природи взагалі, пише Depo.Суми з посиланням на прес-службу Держекоінспекції Сумської області.

Задля збереження популяцій ранньовесняних рослин, державною екологічною інспекцією у Сумській області кожного року протягом березня-квітня проведяться заходи у рамках щорічної загальнодержавної весняної операції "Першоцвіт".

Продаж рослин, які занесені до Червоної книги України, є порушенням законодавства, передбаченого статтями 10, 30, 31, 40 Закону України "Про рослинний світ".

При виявленні фактів продажу вищезазначених рослин, винні особи будуть притягуватись до адмінвідповідальності за ст. 88 прим.1 Кодексу України про адмінправопорушення з накладенням штрафу розміром від 9 до 24 неоподаткованих мінімумів (від 153 до 408 грн.).

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme