Нацрада оштрафувала провайдера з Сумщини за трансляцію забороненого російського телеканалу

ТОВ "Телерадіокомпанія "Глухівські телекомунікаційні системи" транслювало російський канал

Нацрада оштрафувала провайдера з Сумщини…

Рішеннями Національної ради штрафні санкції застосовано до провайдера програмної послуги ТОВ "Телерадіокомпанія "Глухівські телекомунікаційні системи" із смт Ямпіль, пише Depo.Суми з посиланням на сайт Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

До провайдера "Глухівські телекомунікаційні системи" штраф застосовано через порушення частини другої статті 42 галузевого закону, оскільки ліцензіат ретранслював одну програму, яка не входить до переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України – "TV RUS".

Крім того, під час планової перевірки на підставі моніторингу було зафіксовано порушення частини дев'ятої статті 39 і частини п'ятої статті 42 цього закону - не ретранслювалися дві програми універсальної програмної послуги, а також порушено загальну концепцію добору програм для ретрансляції - ретранслювалися 24 програми, не передбачені загальною концепцією програм для ретрансляції, натомість не було 19 програм, які мали ретранслюватися відповідно до концепції.

Величина штрафу за порушення, пов'язані з трансляцією програм, що не входять до переліку іноземних програм, відповідно до законодавства становить 25% суми ліцензійного збору. Отже, ліцензіат має сплатити чотири тисячі гривень.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme