У Дніпрі Філатов виніс конфлікт з облрадою у публічну площину

Мер Дніпра переклав провину через невиплату зарплат лікарям на обласну владу

У Дніпрі Філатов виніс конфлікт з облрад…

Про це повідомив голова Дніпровської міськради Борис Філатов на підсумкової колегії департаменту охорони здоров'я населення міської ради, передає Depo.Дніпро.

"Це не місто бажає зробити погано лікарям вторинної медицини. Нехай повернуть місту лікарні, які у одному Дніпрі зі всієї України забрали з міського рівня на обласний. Обласна рада хоче призначати лікарів, хоче впливати таким чином на виборців, хоче освоювати великі обсяги коштів: на ремонт, на придбання обладнання. Я не буду коментувати комерційну складову, але всі ми чудово знаємо, як, де і за скільки покупають обладнання. Але при цьому щоб місто платило за ці лікарні", - зазначив він.

"Всі розмови, що в області немає грошей - це чистої води брехня. Станом на сьогодні залишки на рахунках обласного бюджету складають близько 300 млн гривень, і область може знайти ці гроші (для фінансування лікарень. – Ред.), але не хоче. А у міста зараз немає 230 млн, які необхідні на фінансування "вторинки"", - додав Філатов.

Нагадаємо, що на пленарному засіданні Дніпровської міськради 15 лютого депутати не проголосували за виділення 230 млн на покриття зарплат медпрацівникам міських лікарень. За його словами, через незгоду обласної ради передати лікарні на баланс міської, з міського бюджету видатки на "вторинку" покриватися не будуть.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme