UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Хмельниччині господарство вдесятеро менше платило за землю

Орендували майже півсотні гектарів земель в Ярмолинецькому районі впродовж 9 років

На Хмельниччині господарство вдесятеро м…

Після втручання прокуратури плату за користування землею господпрнику з Ярмолинеччини підвищили у десять разів, повідомляє Depo.Хмельницький.

Відтак, місцевий бюджет недоотримував кошти через несумлінного орендаря земельних ділянок.

"Городоцька місцева прокуратура встановила невідповідність договору оренди земельної ділянки, розташованої на території Москалівської сільської ради Ярмолинецького району, вимогам чинного законодавства, - каже заступник керівника місцевої прокуратури Ігор Бантюк. - Договір оренди ділянки площею майже 49 га уклали між Ярмолинецькою райдержадміністрацією та селянсько-фермерським господарством ще у 2006 році."

Незважаючи на те, що нормативна грошова оцінка земельної ділянки щороку збільшувалась, в порушення вимог Податкового кодексу України, орендна плата за користування цією землею тривалий час залишалась незмінною – близько 4 тисяч гривень.

Пропозицію відділу Держгеокадастру у Ярмолинецькому районі привести договір оренди землі у відповідність до вимог діючих ставок орендної плати та врегулювати питання у добровільному порядку, землекористувач проігнорував.

Прокурори звернулися до суду з позовними вимогами про внесення змін до зазначеного договору оренди та збільшення плати за користування землею.

Господарський суд Хмельницької області позицію прокуратури підтримав, розмір орендної плати відтепер становитиме вдесятеро більше.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme