На Дніпропетровщині зростає кількість Інтернет-злодіїв

Дніпропетровські поліцейські розповіли, як уберегтися від Інтернет-шахраїв

На Дніпропетровщині зростає кількість Ін…

Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Дніпропетровській області, передає Depo.Дніпро.

За словами начальника відділу Придніпровського управління кіберполіції Юрія Заскоки, кількість Інтернет-шахрайств щороку зростає.

"Впродовж 2016 року до єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено 75 фактів Інтернет-шахрайств, 29 фігурантам повідомлено про підозру. На жаль, кількість Інтернет-шахрайств щороку прогресує. Ця тенденція здебільшого пов'язана з необізнаністю громадян із заходами безпеки при здійсненні торгівельних операцій із використанням мережі Інтернет", - повідомив Юрій Заскока.

Поліція нагадує громадянам, що при використанні карткових рахунків в Інтернеті, потрібно бути вкрай обережними. При купівлі товарів правоохоронці радять в жодному разі не здійснювати передоплату чи повну оплату за товар на банківську картку невідомого продавця. А якщо ви виступаєте в ролі продавця, ніколи не розміщуйте реквізити платіжних карток та свої персональні дані.

"Також ми закликаємо жінок не вести у соціальних мережах інтимну переписку з малознайомими чоловіками. Зловмисники спочатку входять у довірливі відносини, після чого просять допомогти грішми або шантажують розголошенням подробиць інтимного життя", - наголосив Юрій Заскока.

Крім порад для дорослих Інтернет-користувачів, Юрій Заскока звернув увагу на безпеку дітей у всесвітній мережі. За його словами, працівники кіберполіції виявляють у соціальних мережах небезпечні групи, які доводять дітей до самогубств. А батькам радять пильніше ставитися до психологічного стану своїх дітей.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme