ЛГБТ-активіст розповів про бойовиків-трансгендерів в "ДНР"

Активіст-трансгендер Сіре Фіолетове, також відомий як Олег Васильєв і Маша Штерн розповів про арешт в "ДНР"

Активіст, який називає себе у середньому роді, розповів "Медузі", що до нього не застосовувалась дискримінація, проте бойовики його залякували і здійснювали психологічний тиск, намагаючись взнати, чи не агент він якихось спецслужб, передає Depo.Донбас.

Сіре Фіолетове зазначив, що під час арешту "перебував в якості відкритої трансгендерною жінки".

"Далі легкої іронії [нападки на мене] ні разу не заходили. До речі, люди, які заарештовували мене, говорили, що серед "ополченців" є відкриті трансгендерні чоловіки... Застосовувалися фізичні заходи в перший день, але досить акуратно, я розуміло, що мені не хочуть заподіяти реального збитку. Хоча ребро у мене до цих пір болить. Застосовувалися заходи психологічного тиску, наприклад приставляли пістолет до колін і так далі", - сказав активіст.

Він зазначив, що його тримали у підвалах МГБ ДНР, в камері.

"Годували рівно тим же, що їдять співробітники МДБ, тільки неприємно було, що виходити в туалет можна лише два рази день. Люди, які мене затримували, інструктували охорону, що я трансгендерних людей і до мене не має застосовуватися ніякої дискримінації. "У зв'язку зі зміною вашого тіла", - так вони сформулювали. Затримані теж це знали, могли на цю тему пожартувати, але не більше того", - зазначив Сіре Фіолетове.

Нагадаємо, 14 лютого за межі "ДНР" видворили громадянського активіста Сіре Фіолетове, також відомого як Олег Васильєв і Маша Штерн. Сіре Фіолетові - агендер, що вважає за краще ідентифікувати себе в середньому роді (а якщо це неможливо через особливості мови, то в жіночому). Сіре Фіолетові пропало разом зі своєю супутницею Вікторією Мірошниченко 31 січня після перетину кордону "ДНР". Молоді люди збиралися провести в Донецьку мистецьку акцію в підтримку ЛГБТ; про їхню долю не було достовірної інформації до самого звільнення.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme