Харківський суд кинув за ґрати київського волонтера

Чоловік незаконно перевозив боєприпаси

Харківський суд кинув за ґрати київськог…

Як передає Depo.Харків, вирок чоловікові 10 лютого ухвалив Орджонікідзевський районний суд Харкова. Засуджений – киянин, волонтер БО "Міжнародний благодійний фонд "Український дім", раніше вже був судимий.

Засідання суду проходило в режимі відеоконференції, адже обвинувачений перебуває у Бориспільській виправній колонії.

Суд встановив, що 9 жовтня 2014 року чоловік по дорозі до міста Щастя Луганської області придбав у невстановленої особи вісім гранат РГД-5, вісім запалів до них та 18 патронів. Боєприпаси порушник сховав під водійським сидінням у своєму авто.

10 жовтня чоловік вже прямував до Києва. Близько 21:00 його зупинили на посту "ХТЗ" у Харкові. Під час обшуку авто боєприпаси виявили та вилучили.

Під час судового засідання обвинувачений розповів, що 9 жовтня 2014 року був у місті Щастя та брав участь у бойових діях.

Від свого однокласника він отримав вибухові пристрої та патрони, поклав їх під водійське сидіння автомобіля та мав намір передати іншим бійцям на сусідньому блокпосту, але забув.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України.

На підставі ч.4 ст. 70 Кримінального кодексу України за сукупності злочинів, за які чоловік був засуджений вироком Апеляційного суду м. Києва, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим суд остаточно призначив волонтеру покарання у вигляді трьох років шести місяців позбавлення волі.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme