387 днів полону: Бойовики не видають вченого Козловського, приписавши йому "громадянство ДНР"

Полоненого у "ДНР" вченого-релігієзнавця Ігоря Козловського терористи не включають до списків на обмін і заявляють, що він "громадянин республіки" 

Як передає Depo.Донбас з посиланням на Остров, про це розповів племінник вченого Денис Козловський.

За його словами, Козловський знаходиться в полоні "ДНР" вже 387 днів і весь цей час сім'я вченого різними способами намагається домогтися його звільнення.

"Ми постійно спілкуємося з представниками української сторони в Мінську. На кожній зустрічі в Мінську піднімається питання про звільнення Ігоря Козловського. Але як ви розумієте з того боку - так званої" ДНР "постійно під різними приводами йдуть відмови", - розповів Козловський-молодший.

Він зазначив, що однією з останніх відмовок бойовиків стало те, що вчений ніби то є "громадянин ДНР".

"Незрозуміло як це вийшло і яким чином вони визначають хто є громадянином, а хто ні. Мотивуючи тим, що він громадянин "ДНР", його відмовляються включати в списки на обмін і надія на те, що найближчим часом відбудеться обмін і його звільнять таким чином практично відсутня", - зазначив племінник Козловського.

Повідомляється, що за словами дружини - Валентини Козловської, востаннє вона спілкувалася із чоловіком більше двох місяців тому.

"Останній зв'язок був з Ігорем 6 грудня. Він телефоном сказав, що буде триматися, скільки вистачить сил. Є вже проблеми зі здоров'ям, в камері погане освітлення і він не може читати книги. Його простір обмежили камерою буквально півтора на три, в підвалі , сиром і холодному ", - сказала вона.

Нагадаємо, що 26 січня 2016 року в окупованому Донецьку терористи "ДНР" схопили вченого-релігієзнавця Ігоря Козловського. Приводом для затримання вченого окупанти тоді називали "спробу підірвати пам'ятник Леніну в Донецьку".

Згодом з'явилась інформація, що вчений "визнав провину" у всіх химерних звинуваченнях терористів, бо до нього застосували тортури.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme