Як полтавці допомогають землякам на передовій

Наші бійці в Авдіївці - на шахті Бутовка та у промзоні - отримали чергову технічну допомогу від земляків

Днями до зони АТО полтавці возили на "промку" технічну допомогу та півсотні комплектів термобілизни, теплих зимових балаклав і англійських рукавиць - те, що замовляли бійці 72-ї бригади, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на прес-службу Полтавської ОДА.

Зараз в Авдіївці у складі 72-ї бригади воює колишня Щербанівська рота, яка потрапила на передову ще не обстріляна. Зараз хлопці навчилися воювати так, що їх ворог боїться. Загалом на шахті Бутовка воюють 15 мешканців Полтавщини, складі 1-го батальйону на "промці" - 24 земляки.

У зону АТО поїхали генератори, кабелі і ще купа всього, про що учасники поїздки з міркувань безпеки не розповіли.

За словами директора Центру допомоги учасникам АТО у Полтавській області Валерія Довженка, вони акцентують увагу саме на технічній допомозі військовим. Тобто про тонни вантажу, продукти харчування і домашні страви не йдеться. Все це вже возять волонтери Полтавщини.

"Ми працюємо без посередників, напряму контактуємо із заступником командира бригади, з командиром батальйону, котрий говорить про потреби частини. Нам цікаво допомагати нашим бійцям саме в плані технічної підтримки. В регіоні є винахідники та народні умільці, котрі роблять доволі цікаві з точку зору техніки речі, про які з міркувань безпеки не можемо розповісти чи показати. Ми їх апробуємо, привозимо хлопцям на тестування", - пояснює Валерій Довженко.

Якраз на замовлення бійців зараз на базі АТП Полтавської обласної ради ремонтують три автомобілі 72-ї бригади, ще один - УРАЛ 93-ї бригади - ремонтують на базі обласного КП "Полтававодоканал".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme