У Харкові суд залишив на свободі продавця вбивчого метилу

Чоловік купував метил на Луганщині та продавав його у Харкові

У Харкові суд залишив на свободі продавц…

Як передає Depo.Харків, вирок зловмиснику 10 лютого ухвалив Комінтернівський районний суд м. Харкова.

Суд встановив, що на початку вересня 2016 року обвинувачений придбав у ТОВ "Продмашстрой", яке розташоване в Луганській області, 1 тис. літрів метанолу та організував перевезення отруйної речовини до Харкова, де продав за 20 тис. грн.

Наприкінці вересня чоловік придбав другу партію метанолу, на цей раз 4 тис. літрів. Він також організував його транспортування до Харкова. Там в одному з гаражів його розлили у 20-літрові каністри. За цю партію зловмисник отримав 24 тис. грн.

Чоловік, який придбав метанол, у подальшому використовував його для виготовлення сурогатного алкоголю, який продавали людям, що призвело до їхньої смерті.

Таким чином підсудний вчинив кримінальне правопорушення за ч. 1 ст. 321 Кримінального кодексу України.

18 січня 2017 року між прокурором та підозрюваним була укладена угода про визнання винуватості та узгоджене покарання – штраф у розмірі 1,7 тис. грн.

Суд угоду затвердив та призначив узгоджене покарання.

Як повідомляв Depo.Харків, за даними Держпродспоживслужби, загальна кількість отруєнь фальсифікованим алкоголем по Харківській області становила 100 випадків, з них летальних – 53. За даними судово-медичної експертизи, метиловий спирт виявили у 50 померлих.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme