Сумщина просить у Гройсмана грошей на лікарню

Керівництво області звернулося до Кабміну з приводу будівництва хірургічного корпусу на 350 ліжок

Сумщина просить у Гройсмана грошей на лі…

Депутат облради Володимир Горох повідомив, що керівництво Сумщини звернулося до Кабінету Міністрів України щодо необхідності будівництва хірургічного корпусу на 350 ліжок по вул. Ковпака, 18. На це необхідно 350 млн грн. Якщо у рамках співфінансування кошти будуть виділені, у новозбудованому корпусі одночасно розмістилася б 21 операційна, відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії й відділенням хронічного гемодіалізу, повідомляє Depo.Суми з посиланням на прес-службу сумської облради.

За умови реконструкції п'ятиповерхової будівлі стаціонару Сумського обласного клінічного психоневрологічного диспансеру планується перевести з обласної лікарні шість відділень терапевтичного профілю на 250 ліжок.

Таким чином утвориться єдине медичне містечко, де сконцентруються обласні лікувально-профілактичні заклади: обласні клінічні лікарні для дорослих та дітей, обласний кардіологічний диспансер, обласний клінічний госпіталь, пансіонат для ветеранів війни та праці, що дасть можливість не гаяти час на обстеження та встановлення діагнозу.
Крім того, ще один облаштований операційним блоком корпус може бути переданий онкологічному диспансеру для поліпшення умов лікування хворих з онкологічною патологією.

Зазначимо, Сумська обласна клінічна лікарня нині є головним лікувально-профілактичним закладом для надання високоспеціалізованої медичної допомоги дорослому населенню області, а за деякими напрямками і дитячому.

Заклад обслуговує 1 млн. 100 тис. осіб. У корпусах лікарні розгорнуто 645 ліжок, при цьому норматив площі на одне ліжко складає 7-12 метрів, а у закладі фактично від 3,5 до 5 кв. метрів, що призводить до значного скупчення хворих і не дає можливості розмістити необхідні кабінети та допоміжні приміщення, забезпечити належні умови перебування хворих, створення умов для роботи медичного персоналу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme