Студент з Макіївки "підзаробив" у бойовиків на 8 років тюрми (ФОТО)

Поліцейські Волновахи затримали учасника бандформування "Оплот", який прийшов до бойовиків ще неповнолітнім

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на прес-службу Нацполіції в Донецькій області.

Повідомляється, що житель Волновахи, який на початку окупації регіону навчався в Макіївському ліцеї соціальної реабілітації ім. Макаренка. Зазначається, що друзі неповнолітнього студента запропонували "підзаробити", вступивши в ряди бандформування "Оплот".

"Новобранець вступив в ряди бойовиків в червні 2014 року. Він "ніс службу" на блокпостах, розташованих поблизу окупованої Макіївки, де здійснював незаконний огляд автотранспорту, громадян, а також ходив у караули", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що у вересні 2014 року хлопець покинув ряди банди і переїхав до Маріуполя, аби уникнути покарання за скоєний злочин.

"Правоохоронці Волновахи зібрали необхідну доказову базу щодо його причетності до незаконних збройних формувань та затримали його в Маріуполі", - сказано в повідомленні прес-служби.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 8 років.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme