Штепа заявила, що СБУ запропонувала їй обмін у "ДНР"

У Харкові екс-мер Слов'янська Неля Штепа заявляє, що відмовилася від запропонованого їй обміну на українських полонених

Штепа заявила, що СБУ запропонувала їй о…

Як передає Depo.Харків, про це Штепа сказала журналістам 15 лютого після засідання Комінтернівського райсуду Харкова.

"Я відмовилася. На якій підставі? Я була в полоні "ДНР". Як ви вважаєте, чому мене сьогодні керівництво країни запропонувало обміняти? Тільки для того внесло мене у список, щоб, коли я приїду туди, до "ДНР", мене там розстріляли, щоб я тут не могла нормально розповісти, як і хто розпочав війну", - сказала Штепа.

Вона зазначила, що пропозиція обміняти надходила їй від працівника СБУ наприкінці грудня 2016 року, перед передачею бойовикам 15 полонених.

"До мене приїздив Михайло, полковник СБУ з Києва, і сказав, що він пропонує мені (обмін – ред.). Це коли (звільняли 29 грудня – ред.) 15 людей. Він за тиждень приїздив і сказав, що мене внесли до списку", - сказала підсудна.

Штепа зазначила, що мова про конкретну людину, на яку її планували обміняти, не йшла.
"Який мені резон іти туди, де я була в полоні й де був трибунал на мій розстріл? Мені з одного полону – в інший? Навіщо це потрібно? Я однозначно відмовилася від цього обміну. Я буду доводити, що я невинувата", - підкреслила вона.

Як повідомляв Depo.Харків, на початку січня 2017 року нардеп Надія Савченко оприлюднила списки, у яких значилося прізвище Штепи, як особи, котрі прагнуть обміняти бойовики "ДНР".

Довідка Depo.Харків. Екс-мера Слов'янська Донецької області Нелю Штепу обвинувачують у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme