Прикордонники на Сумщині відмовляються навіть від доларових хабарів

Іноземці намагалися підкупити працівників кордону доларами та рублями

Прикордонники на Сумщині відмовляються н…

До пункту пропуску "Катеринівка" в пішому порядку на вхід до України з різницею в одну годину прибули двоє громадяни Молдови. Під час проходження прикордонного контролю чоловіки надали прикордонникам паспортні документи та грошову винагороду в розмірі 1500 російських рублів кожний за безперешкодний перетин державного кордону України, а саме за проставлення в їхніх паспортах відповідних відміток з метою продовження терміну реєстрації на території Росії, пише Depo.Суми з посиланням на прес-службу управління держприкордонслужби в Сумській області.

Крім того, в пункті пропуску "Велика Писарівка" громадянин Росії пропонував прикордоннику хабар. Під час здійснення прикордонного контролю чоловік, з метою безперешкодного перетину кордону на вхід до України, запропонував прикордоннику неправомірну вигоду в розмірі 200 доларів США. Як згодом з'ясувалося, він перевищив встановлений термін перебування на території України.

В діях іноземців, за українським законодавством, містяться ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Охоронці кордону вжили заходи для припинення правопорушень, а самих правопорушників передали працівникам поліції для прийняття відповідних правових рішень.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme