Депутати Філатова голосували за блокаду Донбасу і за її зняття

Під час пленарного засідання міськради Дніпра виносилися два варіанти звернень щодо блокади окупованих територій

Депутати Філатова голосували за блокаду…

Про це передає Depo.Дніпро.

Перший варіант звернення до РНБО, СБУ виніс голова фракції "Солідарність" Каміль Примаков. В ньому йдеться про необхідність припинення блокування залізничного сполучення з окупованими територіями, не ставити під загрозу роботу українських шахт, на яких працюють українські робітники, і сісти за стіл переговорів. З першого разу дане рішення не пройшло, втім, після повторного голосування рішення ухвалили 36 депутатів (у тому числі фракції "Солідарність", "Опозиційний блок" і "Громадська сила").

Далі звернення щодо підтримки блокади Донбасу винесла на обговорення позафракційна депутатка, обрана від партії "Укроп" Анастасія Староскольцева. Її підримав депутат Володимир Панченко, який колись працював у Міністерстві енергетики. За його словами, за три роки у влади було достатньо можливостей для забезпечення енергонезалежності України. Вони наголошували на неприпустимості торгівлі з окупантами. 25 голосів від депутатів "Самопомочі" і "Укропу" не вистачило і це звернення не було ухвалене.

Голова міськради Борис Філатов, за словами Мішалова, саме сьогодні перебуває у одноденному відрядженні.

Нагадаємо, що до промерської більшості у міськраді Дніпра входять депутати фракцій "Укроп", "Солідарність", "Самопоміч", і декілька екс-представників фракції "Опозиційний блок".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme