Знай норму: Скільки годин на день має працювати людина, щоб бути щасливою

Шведські вчені вважають, що працювати більше шести годин шкідливо і не ефективно

Знай норму: Скільки годин на день має пр…

У Швеції нещодавно завершився масштабний експеримент, який проходив в одному з будинків престарілих, під час якого близько семи десятків співробітників повинні були замість колишніх восьми годин на день, проводити на роботі всього шість годин при тому ж рівні заробітної плати, пише Depo.Полтава з посиланням на Век.

Експеримент тривав протягом двох років. Організатори його, в першу чергу, відзначили, що всі учасники експерименту в один голос заявили про прекрасне самопочуття і наявності бажання продовжувати працювати.

А ось після повернення до колишнього 8-годинного робочого дня майже всі вони почали скаржитися на погіршення самопочуття і зниження ефективності в роботі. Більш того, вчені виявили, що скорочення робочого часу знизило ризики захворюваності персоналу, тому лікарняні тут використовувалися на 10% рідше, що також зекономило роботодавцю додаткові кошти.

При цьому знайшлися і недоліки - при скороченні робочого дня роботодавець мав певні витрати, перш за все, витрати на наймання додаткових працівників.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Черкаси

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme