У Вінниці до Дня закоханих "знекровили" футбольну команду

"Вінницькі вовки" організували донорську акцію "Кохання врятує світ! Кров врятує життя!"

У Вінниці до Дня закоханих "знекровили"…

Сьогодні, 14 лютого, у Вінниці до Дня закоханих місцева кoманда з амeриканськoгo футбoлу "Вiнницькi Вoвки" організували благoдiйну акцiю "Кохання врятує світ! Кров врятує життя!", передає кореспондент Depo.Вінниця.

За словами організаторів акції Юлії Андріященко, кров здавали на Вінницькій обласній станції переливання крові (вулиця Пирогова, 48). В якості подяки для вінничан організовують розіграш призів.

"Ми позиціонували акцію як романтичне дійство і пропонували усім охочим запросити сюди свої половинки. Однак поки що не було жодної пари. Але в цьому є своя "фішка", можливо вони прийдуть сюди і познайомляться саме тут. Романтично ж знайти кохання на станції переливання крові", - зазначила Юлія Андріященко.

Донорська акція зацікавила вінничан, до неї долучилися не лише спортсмени та фани "Вінницьких Вовків", а й представники різних громадських організацій, бійці АТО та просто небайдужі вінничани. Серед них і Андрій Мельник, який кров здає вже вшосте.

Років шість тому моєму дідусю була потрібна кров, власне тоді мої друзі, знайомі та колеги допомагали, організували подібну акцію, майже 35 чоловік. Цього разу вирішив долучитися до "Вінницьких вовків" причому не особисто, а всією організацією. Коли це комусь потрібрібно і ти це маєш, то чому це не зробити. А коли мені буде потрібна допомога, то мені допоможуть", - розповів Андірій Мельник.

За словами координатора донорства Вінницької обласної станції переливання крові Валерія Нежевенка, заклад забезпечений потрібною донорською кров'ю лише на 40%.

"На сьогодні особливо не вистачає другої і четвертої груп крові з негативним резус-фактором. В запасі першої групи 60 доз, а їх мінімум має бути 120, четвертої групи з негативним резус-фактором 6 доз, це дуже мало. Ми надіємося, що ці молоді люди, які сьогодні влаштували акцію будуть саме із цією групою. А загалом дефіцит всіх груп крові. Здають менше, ніж раніше, але й більше потребують, тому ми не можемо вирівняти баланс запасу", - зауважив фахівець.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme