У Харкові судитимуть підприємця, який привласнив держмайно вартістю 18 мільйонів гривень

У Харкові судитимуть організатора схеми шахрайського привласнення майна Мінагрополітики

У Харкові судитимуть підприємця, який пр…

Як передає Depo.Харків із посиланням на начальника відділу прокуратури області Ігоря Чуба, прокуратура області направила до Київського районного суду Харкова обвинувальний акт стосовно 50-річного керівника одного із приватних підприємств відразу за двома статтями Кримінального кодексу України.

В ході досудового розслідування встановлено, що у 2011 році зловмисник став організатором псевдобанкрутства державного підприємства. Він разом з ще одним підприємцем шахрайським шляхом привласнив нерухоме майно Міністерства аграрної політики та продовольства України, вартість якого на сьогодні оцінена в понад 18 млн грн.

"За попередньою змовою з керівниками двох приватних підприємств директор одного з ДП підробив документи - створив на папері борг перед підприємцями. У рахунок погашення псевдозаборгованності вони мали незаконно отримати від державного підприємства понад 1 тис. 700 кв. м у нежитловому приміщенні на вул. Космічній у Харкові", - пояснив Чуб.

Зловмисник майже 2 роки переховувався від правоохоронців. Викрили та затримали його наприкінці 2016 року.

Чоловіку інкримінується шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України), та легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом, вчинена у великих розмірах (ч. 2 ст. 209 КК України).

Наразі провадження стосовно ще одного підозрюваного - керівника іншого приватного підприємства, знаходиться на розгляді суду. Відносно справи директора ДП прокуратурою внесена до суду апеляційна скарга на занадто м'який вирок.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme