Стала відома вартість першого в світі серійного літаючого автомобіля

Перший в світі аеромобіль коштує майже півмільйона євро

Стала відома вартість першого в світі се…

Перший в світі серійний літаючий автомобіль оцінили в 499 тисяч євро, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Motor.

Нідерландська компанія PAL-V, що займається розробкою літаючих автомобілів з 2001 року, почала прийом замовлень на першу серійну модель. Аеромобіль Liberty в "стартовою" спецверсії Pioneer Edition обійдеться в 499 тисяч євро, однак зараз в компанії приймають тільки передоплату в розмірі 25 тисяч. У разі подальшої відмови від покупки кошти не повертаються.

Фірма розраховує реалізувати 90 екземплярів моделі, а потім в продаж надійде більш доступна модифікація Liberty Sport. Предполата за неї складе десять тисяч євро, а повна вартість базової версії досягне 299 тисяч.

Відмінності варіанту Pioneer Edition полягають в особливій комплектації і різних бонусів. Наприклад, такі моделі отримають підготовлені відповідно до побажань клієнта колір і обробку салону.

Крім того, покупці зможуть скористатися повною підтримкою інструкторів компанії при навчанні пілотування.

На землі Liberty розганяється до "сотні" менше дев'яти секунд, середня витрата палива дорівнює 7,6 літра на 100 кілометрів.

У повітрі максимальна швидкість аеромобіля 180 кілометрів на годину, при цьому мінімально можлива швидкість становить 50 кілометрів на годину. Максимальна висота польоту - 3500 метрів. Дальність польоту не перевищує 500 кілометрів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme