Чому ліфти Полтави - найгірші у області

Стосовно стану ліфтів у житловому фонді, Полтава є найпроблемнішим містом

Чому ліфти Полтави - найгірші у області…

Майже 1400 ліфтів на Полтавщині відпрацювали свій нормативний термін експлуатації - 25 років, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Лтава.

Основними порушеннями, які фіксують під час перевірок, є прострочені терміни технічного огляду.
В управлінні держпраці Полтавської області зазначають, що найпроблемнішим містом за станом ліфтів є саме Полтава - тут 184 ліфтів потребують капітального ремонту. А причиною проблеми називають тариф.

"Мешканці Полтави платять дев'ять копійок, ми ще з міського бюджету проводимо певну компенсацію цьому комунальному підприємству. Якщо говорити про інші підприємства, які обслуговують, то там тариф і 42 копійки і 50. Тобто економічна складова інша", - зазначив заступник міського голови Олексій Чепурко.

У цьому році представники влади планують покращити ситуацію.

"В минулому році ми трішки пізно почали і були певні проблеми з постачанням ліфтів з Білорусії, то в цьому році ми ведемо переговори і з нашими вітчизняними виробниками. Я думаю, що ми закупимо і білоруські, і наші вітчизняні", - розповів Олексій Чепурко.

Вартість капітального ремонту одного ліфта сягає понад 40 тис грн. У 2017 році міськрада планує відремонтувати не менше 25-ти ліфтових кабін.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme