З понеділка в країні можливі відключення електростанцій

Причиною відключення українських ТЕС стала блокада залізниці на Донбасі і неможливість доставити вугілля з непідконтрольних Україні територій

З понеділка в країні можливі відключення…

Запаси вугілля на більшості українських електростанцій досягли критично низького рівня. Причиною цього стала блокада залізниці на Донбасі і неможливість доставити з непідконтрольної України території необхідний антрацит.

Про це заявило джерело в Міністерстві палива та енергетики України, передають "Коментарі.uа" з посиланням на видання "Багнет".

"Ситуація критична. Таких низьких запасів вугілля не було на ТЕС навіть в 2014 році у розпал військових дій. Починаючи з понеділка, за оперативними даними, можуть початися відключення електростанцій", - заявив співрозмовник в міністерстві.

Нижче ми публікуємо графік можливих відключень:

За словами джерела, до кінця дня неділі вугілля вистачало на Вуглегірській, Придніпровській ТЕС. На Слов'янській, Курахівській, Запорізькій запаси вугілля вичерпаються в понеділок увечері. На Миронівській, Зміївській - до кінця дня вівторка, на інших ТЕС, крім Трипільської, - до кінця дня середи. Трипільська ТЕС, що забезпечує електроенергією Київську область, зупиниться в наступну п'ятницю.

"Ми намагаємося вирішити проблему з імпортом вугілля з Польщі та ПАР, але оперативно організувати його постачання в потрібному обсязі не вдасться", - стверджує джерело в міністерстві.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme