Шпигунська контрабанда на Харківщині: Зловмисник отримав вирок

На Харківщині суд визнав чоловіка винним у контрабанді через кордон засобів прослуховування

Шпигунська контрабанда на Харківщині: Зл…

Як передає Depo.Харків, про це йдеться у вироку Куп'янського міськрайонного суду Харківської області від 7 лютого 2017 року.

Підсудний – безробітний, офіційно не одружений уродженець селища Куп'янськ-Вузловий Харківської області, якому інкримінувалося скоєння злочину за ч. 1 ст. 201 Кримінального кодексу (контрабанда).

Суд встановив, що чоловік 28 вересня 2016 року, їдучи в Україну з Росії потягом Баку – Харків, намагався перевезти через кордон спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації.

Митникам він заявив, що не перевозить нічого з того, що необхідно декларувати. Однак під час огляду в його речах виявили вісім брелоків, які відноситься до спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

Під час судового засідання чоловік свою вину визнав повністю. Він повідомив, що на території Росії він придбав на ринку вісім брелоків з функцією приховуваного прослуховування. Підсудний мав намір продати їх на території України.

Суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на 4,5 роки з іспитовим терміном на три роки. Крім того, із підсудного стягнули 4,9 тис. грн за експертизу брелоків.

Як повідомляв Depo.Харків, 29 вересня 2016 року Харківські митники виявили в потязі спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації. У пункті пропуску "Тополі" під час спільних оперативних заходів співробітники Харківської митниці ДФС та УСБУ в Харківській області виявили 8 брелоків, які, ймовірно, є спеціальними технічними засобами негласного отримання інформації.

За відомостями ДФС, предмети правопорушення були приховані у валізі серед особистих речей громадянина України, який прямував до України потягом сполученням Баку-Харків.

За даним фактом складений протокол про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme