На Харківщині учасник міжрегіонального "конверту" відбувся штрафом

Засуджений відповідав за діяльність "конвертаційного центру" в Харкові

На Харківщині учасник міжрегіонального "…

Як передає Depo.Харків, вирок уродженцю Луганська 3 лютого ухвалив Комінтернівський районний суд м. Харкова.

Суд встановив, що у місті Маріуполь Донецької області в період з 2015 по 2016 рік діяв "конвертаційний центр". Злочинну групу очолював мешканець Маріуполя, а прикривали "бізнес" співробітники ГУ ДФСУ в Донецькій області. Матеріали відносно організатора виведені в окреме кримінальне провадження.

Наприкінці 2015 року під час телефонної розмови злочинець запропонував своєму знайомому приєднатися до угрупування. Чоловік мав відповідати за діяльність "центру" на території Харкова. Зокрема, він повинен був вести переписку з невстановленими особами, які підтверджували б йому наявні в них обсяги готівки; отримувати реквізити придбаних та створених фіктивних підприємств; отримувати від "кур'єрів" незаконно виведені у готівку гроші та передавати їх куратору. За цю "роботу" чоловік мав отримати процент від незаконних операцій.

Зловмисник на пропозицію погодився.

Вранці 2 червня він надав організатору реквізити ТОВ "ФУДЖИ-ТОРГ", яке було придбане з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб та для виведення грошових коштів у готівку.

Крім того, чоловік повинен був підготувати документи, необхідні для перереєстрації підприємства, завірити їх печаткою підприємства та надати можливість керівнику угрупування використовувати придбану фірму з метою прикриття своєї незаконної діяльності.

Таким чином, зловмисники отримали та використали можливість укладати від імені особи, матеріали стосовно якої виділені в окреме провадження як директора ТОВ, та за пособництва другого злочинця господарські угоди та первинні бухгалтерські документи, що свідчили про нібито реалізацію товарів, робіт або послуг для підприємств реального сектору економіки, чим сприяли незаконному формуванню податкового кредиту та безпідставному формуванню валових витрат підприємств.

27 січня 2017 року між прокурором та обвинуваченим була кладена угода про визнання винуватості у скоєнні злочину за ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 205 КК України та узгоджене покарання – штраф у розмірі 17 тис. грн.

Суд угоду затвердив та призначив узгоджене покарання.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme