На Донеччині суд "впаяв" 8 років "бойовому якуту" за війну проти України

Суд Костянтинівки засудив на 8 років позбавлення волі громадянина Російської Федерації з позивним "Якут", який воював на боці "ДНР" проти України

Про це повідомляє прокуратура Донецької області, передає Depo.Донбас.

Установлено, що у квітні 2015 року чоловік приїхав до України та вступив до лав "ДНР", а саме до одного з силових підрозділів бойовиків - батальйону "Восток" на посаду рядового стрілка та отримав позивний "Якут".
Після вступу до лав бойовиків обвинувачений був направлений для проходження служби у місто Ясинувата, яке нині окуповане.
У вересні 2015 року чоловіка було затримано прикордонниками в той час, коли він намагався потрапити у Маріуполь.
"При затриманні останній був одягнутий у камуфляжну форму, у кишенях якої правоохоронці знайшли документи, в яких чоловік просив звільнити його з військової частини незаконного військового формування так званої "ДНР". Не зважаючи на те, що росіянин своєї належності до будь-яких військових формувань не визнавав, почеркознавча експертиза підтвердила, що документи були написані ним власноруч", - йдеться у повідомленні.
За рішенням суду іноземного найманця визнано винним у скоєнні злочинів, передбачених ч.1ст. 258-3 (участь у терористичній організації), ч.1 ст. 332-1 (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану території України та виїзду з неї) КК України, та засуджено до 8 років позбавлення волі.
Нагадаємо, Торезький міський суд призначив 11 років позбавлення волі громадянину Росії, колишньому співробітнику правоохоронних органів РФ, який у складі "ДНР" сприяв у веденні агресивної війни проти України.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme