UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Миколаївські атомники перенесли дату слухань щодо майбутнього Бузького Гарду

Слухання перенесли через звернення активістів та представників органів місцевого самоврядування Вознесенську

Атомники скасували проведення 24 лютого у Вознесенську громадських слухань щодо підняття рівня Олександрівського водосховища до 20,7 м. Тепер обговорення відбудуться не раніше, ніж через місяць – півтора. Інформацію про перенесення слухань підтвердив начальник управління інформації і громадських зв'язків "Южно-Української АЕС", прес-секретар гендиректора станції Олександр Белюх. Про це повідомлє Depo.Миколаїв з посиланням на "Мой город".

За словами прес-секретаря, слухання були перенесені через звернення активістів та представників органів місцевого самоврядування Вознесенську. Зокрема, жителі, охочі відвідати захід, просили перенести слухання з робочого часу на неробочий:

"Ми зобов'язані перенести вже на місячний термін. Тому що якщо призначимо новий час, ми зобов'язані за місяць оповістити людей про це. Однозначно, це буде як мінімум через місяць-півтора. Просять у неробочий час, щоб могли відвідати", - пояснив Белюх.

З тієї ж причини, запевнив прес-секретар, просили перенести слухання і представники місцевої влади. Однак, хто саме звертався до керівництва станції, Белюх відмовився говорити.

У той же час голова Вознесенської райради Іван Бурдін повідомив, що слухання перенесли через організаційні недоліки. Зокрема, у зв'язку зі створенням об'єднаних територіальних громад, представники органів місцевої влади, в тому числі і Бурдін, попросили атомників узгодити питання організації слухань в першу чергу з громадами, а не Вознесенською райрадою та райдержадміністрацією:

"Ми рекомендували їм звернутися не до Вознесенської райради та райдержадміністрацію, а в юридично оформлені об'єднання територіальних громад. Райрада вже не представляє інтереси Трикрат, Олександрівки, Воронівки, Прибужан, тепер села Бузьке і Таборіва об'єднані в громаду. Райадміністрація теж не може проводити такі слухання. У зв'язку з цим вони перенесли слухання, тому що треба виконати всю процедуру, звернутися з листом. Коли черга дійде до Вознесенська, вони звернуться і місто проведе слухання", - пояснив голова Вознесенської райради.

Раніше в газеті "Енергетик" було анонсовано проведення слухань у Вознесенську 24 лютого.

Також читайте: Як одне з чудес України опинилося на межі знищення. Бузький Гард, що на Миколаївщині, може затопити через підняття рівня Олександрівського водосховища за планами атомників.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme